Lesrooster

SPINNING

  • woensdag
  • 19:00 - 20:00
  • Spinning ruimte
ZOMERREGELING SPINNING:
VAN 1 JUNI TEM 31 AUG ENKEL LES OP MA EN WOE VANAF 8 PERS .
LESSEN STARTEN OM 20 U.Spinning:
Spinning is staand of zittend fietsen op een speciale hometrainer, ook wel de "spinner" genoemd. Dit kan op eigen gelegenheid, thuis of in zalen, alsook onder leiding van een spinninginstructeur in een fitnesscentrum.

Tijdens de work-out wordt de weerstand van de hometrainer aangepast, afhankelijk van het tempo en de soort oefening. De oefeningen bestaan uit onder andere een (staande of zittende) vlakke weg, een (staande of zittende) heuvel en sprints (of combinaties daarvan). Door wisselende belasting en verschillende zit- en stahoudingen worden hart, longen en beenspieren getraind. De weerstand die de machine geeft kan per individu verschillend ingesteld worden, hij of zij bepaalt zelf de zwaarte van de training en controleert de inspanningen eventueel met een hartslagmeter.

De Amerikaan Johnny Goldberg, een professioneel atleet en wielrenner, vechtsportspecialist en personal-fitnesstrainer, stopte in 1989 met sport omdat hij meer bij zijn zwangere vrouw thuis wilde zijn. Om binnenshuis te kunnen bewegen bouwde hij een speciale stationaire fiets waarop hij staand en zittend kon trainen.

Na jarenlang spinning alleen ontwikkeld te hebben, stichtte hij in 1992 met een studievriend, John Baudhuin, het bedrijf Mad Dogg Athletics te Venice, Californië, om meer geld te kunnen verdienen met het spinningidee. De eerste 150 fietsen werden door de twee Johnny's met de hand gemaakt. In 1992 werd spinning met succes gelanceerd in fitnesscentra in de Verenigde Staten. Daarna werkte men samen met een fietsenproducent om stationaire fietsen te maken. Het spinningconcept wordt anno 2013 aangeboden in sportscholen in ca. 60 landen.

RESERVEREN VERPLICHT!
2 U VOOR DE LES ANNULEREN!
OPGELET!
DE LES OP WOE VAN 19U-20U IS EEN BEGINNERSLES.